Kurum Adı : Türkoğlu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi
WEB Adresi : http://turkoglumetem.meb.k12.tr
Adres : Atatürk Cad. no1 Türkoğlu/KAHRAMANMARAŞ

VİZYON
Bilimi ve teknolojiyi rehber olarak alan, Bilimsel ve teknik esaslara ve yeniliklere açık ve bunların gereğine inanmış, Ülkemizin içinde bulunduğu şartları ve ihtiyaçları bilen, Çevre ve ülke ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak buna uygun çalışan ve düşünen, Çağa uygun metotlarla çalışan, çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen ve kendini yenileyen, Her türlü değişime ayak uydurabilen, Ülkemizin, ulusumuzun çıkarlarını kendi çıkarlarından önde tutmayı ilke edinen, Zamana karşı yarışan, dinamik, aktif, araştırmacı, müteşebbis kimlik taşıyan, Bir yüksek öğretim kurumuna hazırlanan, Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir biçimde gelişmek.

MİSYON
İlgi, istek ve yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, öz güvenli olmalarını, kendi yetenek ve becerilerinin farkında olup, bunu değerlendirebilmelerini, kendi içinde ve başkalarıyla ilişkilerde dengeli olabilmelerini, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, objektif olmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, üretici, müteşebbis, yaratıcı, mücadeleci, girişimci bireyler olabilmelerini, saygı ve sevgi çerçevesi içinde düşüncelerini paylaşabilmelerini, alternatif düşüncelere saygılı olabilmelerini, çağın gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek, kendine ve toplumuna yararlı olabilecek beceriler ve alışkanlıklar kazandırmaktır.

İl içi spor müsabakalarında bir çok başarı

Öğretmen Sayısı : 27
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 750
Öğretim Şekli : İkili Eğitim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07.00-11.40 11.40-18.00
Derslik Sayısı : 16 Atölye-İşlik Sayısı : 2
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Merkezi Sistem Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 25km- ilçe merkezine 0km
Ulaşım : Her 10 dakikada il merkezine servis vardır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR